Чоловік хворої знаходився на самоізоляції, проте жінка відвідала парафіяльну церкву / фото УНІАН

У Закарпатській області зафіксований перший лабораторно підтверджений випадок захворювання на COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила Мукачівська об’єднана територіальна громада у своєму Телеграм-каналі з посиланням на Медичний центр "Сім’я", де й запідозрили захворювання на коронавірус.

"Станом на 17:00 маємо один лабораторно підтверджений випадок на COVID-19 в нашій громаді. Жителька м. Мукачева, 1951 р. н., мікрорайон Підгоряни", - додали в ОТГ.

Відео дня

Читайте такожГлава МОЗ закликав нардепів ввести надзвичайний стан в Україні через коронавірус

За інформацією прес-служби громади, чоловік хворої повернувся з Італії 20 березня.

"Сьогодні зранку жінка звернулася до сімейного лікаря телефоном. У результаті розмови було прийнято рішення про необхідність тестування. Наша виїзна бригада провела забір біоматеріалу та передала в Мукачівську ЦРЛ. Результат виявився позитивним. Наразі стан стабільний, госпіталізується в Закарпатську обласну інфекційну лікарню каретою швидкої допомоги", - уточнили в ОТГ.

За інформацією з Мукачева, чоловік хворої знаходився на самоізоляції, проте жінка відвідала парафіяльну церкву 20 та 21 березня. "Наразі формуємо списки контактних осіб", - додали в ОТГ.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів через поширення коронавірусу ухвалив рішення запровадити в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня.

Станом на ранок 23 березня в України зафіксовано 73 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. Випадки інфікування коронавірусом виявлено у наступних областях: Дніпропетровській - 2, Донецькій - 1, Житомирській - 2 (1 летальний), Івано-Франківській - 5 (1 летальний), Київській - 5, Львівській область - 2, Тернопільській - 1, Чернівецькій - 25 (1 летальний), Черкаській - 1, а також у Києві - 29.

Читайте також: