20 березня уряд встановив режим надзвичайної ситуації у Дніпрі / УНІАН

Понад 40% маршруток і автобусів не вийшли в понеділок на маршрути Дніпра.

Про це у коментарі Радіо Свобода повідомив завідувач сектору контролю та моніторингу договірних зобов’язань Департаменту транспорту і транспортної інфраструктури Дніпровського міськради Іван Васючков.

Читайте такожБорт з тестами на COVID-19 і захисними костюмами прибув: все роздадуть регіонам (відео)

Відео дня

Два маршрути тимчасово зупинили, кілька змінили схему руху. Серед причин різкого зменшення кількості транспорту чиновник називає збитки через введені «ліміти» пасажирів на період карантину. Щодня вони складають понад 1 мільйон гривень, стверджує Васючков.

«Ми намагаємося стабілізувати ситуацію і не зупинити транспорт взагалі. Але тимчасові труднощі для пасажирів, в тому числі, працівників критично важливої інфраструктури, неминучі», – сказав він.

Водночас голова автомобільної профспілки Михайло Тонконогий додає, що маршрутники не виходять на маршрути через побоювання штрафів за «зайвих пасажирів».

Як повідомляв УНІАН, 20 березня уряд встановив режим надзвичайної ситуації в м. Києві, а також Дніпропетровській та Івано-Франківській областях.

Раніше Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу ухвалив рішення запровадити в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня, а також з 18 березня запровадив заборону на залізничні, авіа- та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення, а також на роботу метрополітенів.