Українцям рекомендують переконатися про наявність страхового захисту / фото УНІАН

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг) рекомендує клієнтам страхових компаній України переконатися в тому, що їхній страховий поліс за договором страхування покриває ризик епідемії і/або пандемії, щоб уникнути непорозумінь при пред'явленні вимог у разі підтвердження цього захворювання.

Читайте такожУ Фонді соцстрахування запевняють, що всі виплати по лікарняних в період НС через коронавірус здійснюватимуться у повному обсязіУ прес-службі Нацкомфінпослуг нагадали, що 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію коронавірусу COVID-19 у світі.

Згідно з повідомленням, у міжнародній практиці страхування, як правило, пов'язані з масовими епідеміями або пандеміями випадки захворювань, які вимагають застосування комплексу карантинних заходів, є форс-мажором і не вважаються страховими, тобто страхові компанії мають законні підстави для відмови у страховій виплаті.

Відео дня

«У зв'язку з цим Нацкомфінпослуг рекомендує споживачам фінансових послуг зі страхування переконатися про наявність страхового захисту за договором страхування під час пандемії», - сказано в повідомленні.

Зокрема, уточнити цю інформацію можна в договорі страхування в розділі «Виключення із страхових випадків і обмеження страхування».

У зв'язку з цим у Нацкомфінпослуг закликали страхові компанії України при укладанні договорів страхування інформувати клієнтів про наявність чи відсутність даного страхової захисту від коронавірусу.

«Щоб уникнути непорозумінь Нацкомфінпослуг рекомендує страховикам і страховим посередникам при укладанні договорів страхування інформувати страхувальників про наявність чи відсутність страхового захисту на період пандемії COVID-19 і оприлюднити цю інформацію в мережі Інтернет, а також в інших доступних для страхувальників місцях», - підкреслюється в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу ухвалив рішення запровадити в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня, а також з 18 березня запровадити заборону на залізничні, авіа- та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення, а також на роботу метрополітенів.

Крім того, з 17 березня заклади громадського харчування (ресторани, кафе), торговельно-розважальні центри, інші установи розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури мають тимчасово припинити свою роботу. Дозволено надавати послуги з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлення за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

Дозволяється торгівля продуктами харчування, паливом, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення. Також можна здійснювати банківську і страхову діяльність.

Читайте також: