Ілюстрація REUTERS

У Чернігові з 27 березня у зв’язку з обмежувальними заходами, спрямованими на нерозповсюдження коронавірусної інфекції, призупиняється робота громадського транспорту.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Чернігівської міської ради, відповідне рішення схвалено сьогодні під час засідання виконкому.

Читайте такожЧернігівську міськраду хочуть перевести в онлайн-режим роботи - зарплати працівників планують "перерозподілити"

Відео дня

Згідно з інформацією, схвалено рішення ще на два дні продовжити рух транспорту у Чернігові у звичайному режимі (раніше планувалося призупинити його роботу з 24 березня).

З 27 березня тролейбуси виконуватимуть регулярні спеціальні перевезення, а автобуси - нерегулярні (за окремими договорами з підприємствами та узгодженням маршруту з поліцією). Тролейбуси тільки доставлятимуть працівників до підприємств.

«Вони будуть на лініях з 06:00 по 09:00, а потім з 16:00 по 20:00, вхід буде тільки за спеціальними тимчасовими посвідченнями. Це будуть спеціальні перевезення, тому платити за проїзд будуть усі пасажири, в т. ч. пільговики. Ціна квитка – звичайна», - пояснили у прес-службі. Військовослужбовці зможуть їздити без спецперепусток, сплачуючи за проїзд.

Тимчасові посвідчення для проїзду будуть видані працівникам критично важливих об’єктів, а також магазинів, аптек, військових та інших силових структур, податкової, органів управління.

Міський голова Владислав Атрошенко повідомив, що до цього переліку увійшли міські служби, від яких залежить життєзабезпеченість міста.

«У найближчі два дні усі керівники відповідних підприємств, установ та організацій підготують інформацію про своїх працівників. Наразі в видавництві «Деснянська правда» вже замовлено близько 10 тисяч таких перепусток. Потім вони будуть роздруковані й роздані працівникам. Крім того, посвідчення матиме оригінал підпису чернігівського міського голови та оригінал печатки Чернігівської міської ради, щоб неможливо було їх підробити», - зазначили у прес-службі міської ради.

Автобуси приватних перевізників обслуговуватимуть спецперевезення за приватними замовленнями керівників інших підприємств за узгодженому з патрульною поліцією маршруту.

Читайте також: