Міський голова Києва заявив про "безконтрольне імпортування інфекції" / фото УНІАН

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що спецрейсами з-за кордону сьогодні відбувається безконтрольне імпортування коронавірусу в столицю.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на прес-брифінгу щодо ситуації в Києві в умовах запроваджених протиепідемічних заходів та обмежень, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної інфекції (COVID 19).

Читайте такожБрифінг МОЗ щодо поширення коронавірусу в Україні (наживо)

Відео дня

«Я хочу наголосити, в чому тривожність сьогоднішньої ситуації. Останніми днями в столицю спецрейсами з-за кордону прибувають десятки тисяч українців. Переважно в аеропорт «Бориспіль», менша частина – на залізничний вокзал столиці. Рішення про повернення українських громадян ухвалювало Міністерство закордонних справ України. А з проблемою потенційно інфікованих людей на вулицях і загрозою швидкого розповсюдження інфекції, столиця залишається сам на сам», - заявив мер.

Він наголосив, що всі профільні державні органи повинні долучитися до контролю за станом здоров'я людей, які прибувають, до контролю того, в яких санітарно-епідеміологічних нормах приймають пасажирів у аеропорту.

«Потрібно суворо інформувати людей на кордоні, що всі, хто прилетів, мають 2 тижні перебувати вдома на самоізоляції. І повинні розуміти, яку нестимуть відповідальність за порушення такого зобов'язання. Бо сьогодні відбувається безконтрольне імпортування інфекції в столицю», - додав Кличко.

Разом з тим, він звернувся до МВС - посилити контроль за дотриманням киянами обмежувальних заходів, а також - підприємствами та установами заходів з організації дистанційної роботи співробітників.

«Ми обмежили користування громадським транспортом, ввели спецквитки і отримуємо тисячні заявки від державних установ на проїзд їх співробітників! Куди вони будуть їхати, якщо можуть і мають працювати дистанційно?! Ми сьогодні повинні максимально обмежити кількість соціальних контактів!» - наголосив Кличко.