Відсьогодні на Львівщині діє режим надзвичайної ситуації / фото УНІАН

У Львівській області сьогодні опівночі запрацював режим надзвичайної ситуації в зв’язку із поширенням коронавірусу. Таким чином, Львівщина стала 10-ю областю, де запроваджено надзвичайний режим.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожКоронавірус – не завада: у Тернополі любителі пива проводитимуть дегустації онлайн

Підставою для введення режиму надзвичайної ситуації стало виявлення коронавірусу у двох людей. На COVID-19 захворіли 59-річний львів’янин, який повернувся з Німеччини, та 51-річна мешканка Львова, котра нещодавно перебувала в Австрії.

Ніяких суттєвих змін у житті регіону, порівняно з попереднім днем, не відчувається. В обладміністрації пояснюють – це радше захід, який за потреби дозволить посилити карантинні обмеження.

Поки що рекомендували людям похилого віку без нагальної потреби не виходити на вулицю. І зовсім свіжа порада – дітям віком до 14 років не з’являтися в місті без батьків.

Нині у Львові напівпорожньо, багато людей таки дослухалися до рекомендацій чиновників та медиків. У місті працюють лише продуктові крамниці, аптеки, банки та автозаправки – там введено правило соціальної дистанції, тобто клієнтів просять не наближатися один до одного на відстані 3-х метрів.

Громадський транспорт поки що курсує, але на маршрутах менше машин. Також відучора скасували пільговий проїзд. Напередодні з Китаю до Львова доставили гуманітарний вантаж: респіратори, костюми захисту та близько тисячі тест-систем.

Як повідомляв УНІАН, за даними Міністерства охорони здоров'я, кількість випадків коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні зросла до 97.

Читайте також: