Коронавірусу в Збройних силах немає / фото mil.gov.ua

Випадків інфікування коронавірусом у Збройних силах не зафіксовано, 130 військовослужбовців перебувають на самоізоляції.

Про це заявив начальник штабу — заступник командувача Медичних сил полковник медичної служби Андрій Галушка, повідомили в Управлінні преси Міністерства оборони.

«Нині на самоізоляції вдома перебувають 130 військовослужбовців. Це особи, які повернулися в Україну з-за кордону або контактували з людьми, які тепер проходять обсервацію», - сказав він. За його словами, станом на 12:00 24 березня не зафіксовано жодного випадку інфікування коронавірусом серед військовослужбовців або працівників Збройних Сил України.

Читайте такожЗахист від коронавірусу: 5 звичок, які допоможуть підвищити імунітет (відео)

За словами Галушки, Медичні сили отримали 10 тисяч експрес-тестів, які будуть розподілені по всіх військово-медичних клінічних центрах (ВМКЦ), гарнізонних та мобільних госпіталях у районі проведення ООС, а напередодні регіональні ВМКЦ отримали 20 тисяч захисних масок. «До нас почали надходити також спеціальні захисні костюми, які безпосередньо для потреб Збройних Сил почало виробляти одне з вітчизняних підприємств. На сьогодні для нас виготовлено уже 80 костюмів, половину з яких відправлено в медичну службу ООС. В подальшому ми отримаємо ще кілька партій цього добротного захисного обмундирування», - сказав він.

Як повідомили в Командуванні медичних сил, нині всі медичні установи Збройних Сил працюють в режимі надання лише невідкладної допомоги, всі планові оперативні втручання тимчасово призупинені. Завантаження госпітальної ланки становить менше 50 відсотків. Значна частина терапевтичних відділень перепрофільована в інфекційні. У кожній військовій частині створюються медичні ізолятори. Медичним закладом для обсервації передбачено Центральний військовий санаторій «Приморський».

Читайте також: