У Києві заборонили роботу МАФів із реалізації шаурми / фото УНІАН

У Києві заборонили роботу кіосків з продажу шаурми та кави.

Про це йдеться у протоколі засідання постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 23 березня, повідомляє прес-служба КМДА.

Зазначається, що Київ посилює обмежувальні заходи для запобігання поширенню коронавірусу, зокрема, щодо заборони роботи МАФів із реалізації шаурми, приготування та продажу кавових напоїв тощо, а також щодо заборони реалізації у торговельних закладах алкогольних напоїв на розлив та приготування і продажу кавових напоїв.

Відео дня

Окрім того, як зазначається, у столиці запроваджується обов’язковий масковий режим для людей, які перебувають в адміністративних, виробничих приміщеннях та у громадському транспорті. Забезпечити впровадження маскового режиму мають Національна поліція та районні державні адміністрації.

Читайте такожКоронавірус в Україні: як живе столиця в умовах карантину (фоторепортаж)

«За рішенням комісії, міська влада звернулася до Національної академії медичних наук України з проханням направити до столичних лікарень інфекціоністів, фахівців епідеміологічного напряму та спеціалістів із лабораторної діагностики. Їхня допомога необхідна для вжиття своєчасних заходів із надання кваліфікованої медичної допомоги особам, що захворіли на COVID-19», - йдеться у повідомленні.

Рішення постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА є обов’язковими для виконання органами державної влади та органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, розташованими на території Києва.

Нагадаємо, раніше у столичних магазинах та аптеках запровадили обмеження на кількість відвідувачів. Так, у торговельних приміщеннях має перебувати один покупець на 10 кв. м.

Також, через карантин в Україні 2020, до покращення епідемічної ситуації у столиці забороняється користуватися дитячими та спортивними майданчиками, розташованими у парках та скверах та на прибудинкових територіях.

Столична влада закликає киян залишатися вдома та не виходити на вулицю без нагальної потреби, а також відповідально дотримуватися низки рекомендацій, що допоможуть зберегти здоров’я та життя.

Читайте також: