Ілюстрація / REUTERS

У міжнародному аеропорту «Бориспіль» вчора прикордонники виявили позитивний результат на коронавірус у пасажира евакуаційних рейсів.

Як йдеться у повідомленні на сайті Державної прикордонної служби України, мандрівникам з евакуаційних рейсів в аеропорту «Бориспіль» проводили експрес-тести для перевірки на COVID-19.

«Позитивний результат на наявність коронавірусної інфекції експрес-тест показав в одного пасажира, який прибув з країни Cереднього Cходу. Варто зазначити, що цей чоловік повівся розважливо та самостійно зголосився пройти відповідну перевірку. Його направили в одну з лікарень столиці», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожНа Одещині зареєстровано перший випадок зараження коронавірусом – голова ОДА

За інформацією прикордонників, фіксуються випадки, коли громадяни висловлюють незадоволення більш тривалою процедурою контролю, додатковими контрольно-перевірочними засобами.

За даними ДПСУ, загалом минулої доби український кордон перетнули майже 19 тис. осіб, з яких понад 11 тис. - це українці, які повернулися з-за кордону.

Також на виїзд оформлено 2 тис. 370 іноземців, а в Україну через дію обмеження не пропущено майже 30 іноземних громадян.

За добу прикордонники у взаємодії з представниками санітарно-карантинних підрозділів провели температурний скринінг та опитування щодо стану здоров’я близько 13 тис. осіб.

Читайте такожКоронавірус атакував ще одну область України: COVID-19 виявили у дитини

Учора за сприяння ДПСУ транспортними засобами наданими місцевою владою та ДСНС забезпечено перевезення через кордон понад 3,2 тис. українців, які прибули до кордону пішки.

Як повідомляв УНІАН, за останніми даними в Україні виявлено 113 випадків коронавірусної хвороби.

Читайте також: