Міський голова Києва закликав уряд проконтролювати ціни / фото kiev.klichko.org

Київський міський голова Віталій Кличко просить уряд вжити заходів для недопущення зростання цін на товари першої необхідності та лікарські засоби.

Читайте такожУ Запоріжжі виявили 4 людей із коронавірусом: у місті запроваджується надзвичайна ситуація

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час брифінгу щодо ситуації в Києві в умовах запроваджених протиепідемічних заходів та обмежень, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

Відео дня

За словами мера, він вже направив до Кабінету міністрів відповідний лист. "Я спрямував звернення до Кабміну – забезпечити контроль за цінами на лікарські засоби, товари медичного призначення та соціально значущі товари. Згідно з ухваленим парламентом законом, уряд має сьогодні таку компетенцію і повинен вжити всіх заходів для недопущення в столиці та в Україні підняття цін на товари суб'єктами господарювання", - зазначив мер.

За його словами, контроль має бути встановлено над цінами на товари з переліку, в якому, зокрема, цукор, сіль, борошно, чай, соняшникова олія, вершкове масло, гречка, рис, макаронні вироби, вода питна, консерви тривалого зберігання, а також інші товари, що користуються найбільшим попитом у людей.