20 киян отримують допомогу в Олександрівській лікарні / УНІАН

У Києві 21 хворий на коронавірусну інфекцію COVID-19 – в Олександрівській лікарні та міській лікарні № 4, ще 10 – перебувають вдома на самоізоляції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав Київський міський голова Віталій Кличко під час брифінгу щодо ситуації в Києві в умовах запроваджених протиепідемічних заходів та обмежень, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусу.

Читайте такожУкраїнські мільйонери привезли COVID-19 до Києва і намагалися це приховати – журналіст

Відео дня

"З госпіталізованих 20 киян отримують допомогу в Олександрівській лікарні, один – в міській лікарні № 4", - сказав мер.

За його даними, державна установа "Київський міський лабораторний центр МОЗ України" перевіряє на наявність коронавірусу ще понад 30 зразків.

Також Кличко прокоментував інформацію щодо Київської міської лікарні № 8, про яку поширилася інформація, що в цю лікарню будуть доставляти хворих з коронавірусом, а заклад не має засобів захисту для лікарів. "Київська міська клінічна лікарня № 8, щодо якої сьогодні поширюють недостовірну інформацію, не входить до переліку лікарень, що визначені як опорні для прийому хворих з коронавірусом. Журналісти могли б цим поцікавитися. Список цих лікарень був оприлюднений!" - наголосив мер.

Він нагадав, що у переліку визначених лікарень три – для дорослих, дві – для дітей, дві – для вагітних, а саме: Олександрівська, Київська міська лікарня № 4, міська клінічна лікарня № 9, Київська міська дитяча лікарня № 1, міська дитяча клінічна інфекційна лікарня, міські пологові будинки № 3 та № 5.

Мер також зазначив, що всі ці заклади забезпечені експрес-тестами, витратними матеріалами, засобами захисту.

Він також прокоментував інформацію, що нібито в Олександрівську лікарню доправляють тільки VIP-пацієнтів. "Деякі розумники пишуть, нібито, Олександрівська, - це якась "нова Феофанія", VIP-лікарня. Що туди приймають тільки депутатів. Це – абсолютна брехня. Олександрівська лікарня першою почала приймати хворих. І стала, можна сказати, флагманською. Статус хворого в даному випадку не грає жодної ролі. Наприклад, студент, що заразився в Україні, теж був госпіталізований до Олександрівської лікарні", - підкреслив Кличко.

Він закликав киян та всіх українців не нехтувати своїм здоров’ям. "Вірус поширюється. Єдиний шанс зупинити його – максимально обмежити контакти між людьми. Максимально дотримуватися запроваджених заходів і рекомендацій. Я звертаюся до МВС та контролюючих органів пильно виявляти порушників, складати протоколи і штрафувати. Якщо в когось самого не вистачає розуму і свідомості, нехай так зрозуміє. І не наражає на небезпеку людей навколо", - наголосив Кличко.