ЗНО цьогоріч перенесуть / УНІАН

Терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році переноситимуть на більш пізні дати, продовження карантину також змінить і терміни проведення вступної кампанії.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства освіти і науки.

Зазначається, що у зв'язку з рішенням Кабінету міністрів про продовження карантину до 24 квітня, всі заклади освіти незалежно від форми власності та сфери управління мають продовжити карантинні заходи до відповідного терміну.

Відео дня

"З огляду на ситуацію у світі, таке рішення було очікуваним. Наразі терміни карантину можуть знову змінитись в залежності від епідеміологічної ситуації в Україні. Цьогорічне ЗНО потрібно буде переносити на більш пізні дати. Однак воно обов’язково відбудеться. Це також змінить терміни проведення вступної кампанії. Наразі ми маємо декілька можливих сценаріїв розвитку подій. Сподіваюсь, що до кінця цього тижня вже зможемо представити їх суспільству з чітким таймінгом", - зазначив заступник міністра освіти і науки Єгор Стадний.

Читайте такожУ Міносвіти готові до проведення пробного ЗНО 4 квітня

Також передбачається зміна формату проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання.

Докладну інформацію про це МОН обіцяє оприлюднити завтра.

Як повідомляв УНІАН, з 12 березня рішенням уряду в Україні було запроваджено карантин для усіх закладів освіти.

Сьогодні, 25 березня, Кабінет міністрів запровадив на всій території України режим надзвичайної ситуації і продовжив усі карантинні обмеження терміном на 30 днів – до 24 квітня.

Також у режим надзвичайної ситуації переведено Єдину державну систему цивільного захисту.

Читайте також: