Зеленський провів селекторну нараду / фото ОП

Президент України Володимир Зеленський провів селекторну нараду з міськими головами обласних центрів та головами обласних міськдержадміністрацій щодо непоширення коронавірусної інфекції COVID-19.

Як передає прес-служба Офісу президента, до наради в режимі онлайн також долучилися прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Вказується, що учасники обговорили питання вирішення проблем щодо непоширення та боротьби з COVID-19, які були озвучені регіонами після першої селекторної наради 22 березня.

Відео дня

«Більшість питань – до Міністерства охорони здоров’я. Найскладніші проблеми у найпростішому – достатній кількості засобів індивідуального захисту, дезінфекторів, апаратів штучної вентиляції легень», – сказав глава держави.

Читайте такожКоронавірус на Київщині: в ОДА озвучили дані щодо інфікування населення

Заступник керівника Офісу президента й секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко докладно розповів про те, як відбувся розподіл масок, комбінезонів, тестів, апаратів ШВЛ, які прибули в Україну літаком з Китаю проти ночі 23 березня.

«Вчора ми викупили потрібні реагенти, і сьогодні о 10:00 вони були доставлені в регіональні лабораторії. Наші вірусологи консультують лабораторії щодо використання наданих засобів напряму – в телефонному режимі чи онлайн», – повідомив він.

Окремо з прем’єр-міністром було обговорено соціальну підтримку медичних працівників та соціально незахищених верств населення, постачання ліків, які необхідні регулярно, а також можливість посиленої відповідальності для осіб, які порушують самоізоляцію, приїхавши з-за кордону.

Читайте такожХворий на COVID-19 їхав в Одесу через Нью-Йорк, Відень і Київ

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 25 березня в Україні зафіксовано 113 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 4 летальних, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 29 нових випадків, серед них перші випадки інфікування у Волинській, Одеській, Луганській та Запорізькій областях.

Сьогодні, 25 березня, Кабмін на засіданні продовжив до 24 квітня карантин і запровадив по всій країні режим надзвичайної ситуації.

Читайте також: