Кличко провів черговий брифінг / фото УНІАН

Київський міський голова Віталій Кличко закликав правоохоронців контролювати передачу приватними клініками до Міністерства охорони здоров’я даних про позитивні результати тестів на коронавірус.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час онлайн прес-брифінгу щодо ситуації в Києві в умовах запроваджених протиепідемічних заходів та обмежень, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

Читайте такожВ Україні кількість хворих на коронавірус досягла 156, жертв - п'ять

Відео дня

"Я хочу звернутися до правоохоронних органів жорстко контролювати дотримання законних процедур приватними клініками. Бо деякі з них сьогодні теж роблять експрес-тести на коронавірус і не передають результати позитивних діагнозів державним органам. А ми їх потім отримуємо через Німеччину або взагалі не отримуємо. Я вважаю це неприпустимим!", – заявив він.

Як повідомляв УНІАН, 20 березня прокуратура Києва відкрила провадження проти службових осіб приватної медичної клініки, які не повідомили державні органи про пацієнта, хворого на коронавірус.

Згідно з інформацією, оприлюдненою у ЗМІ, киянин, який нещодавно відвідував Швейцарію, зробив тест в одному з приватних медичних центрів столиці. Проте центр не повідомив про позитивний тест пацієнта МОЗ і Центр громадського здоров'я. Діагноз підтвердила і надала інформацію державним органам України одна з німецьких лабораторій.

Крім того, 23 березня у ЗМІ знову з’явилася інформація про ту саму клініку Eurolab, яка належить відомому бізнесмену Андрію Пальчевському, що нібито її співробітники приховали від МОЗ дані про ще 4 позитивних тести на короновірус громадян, які нещодавно повернулися з курорту Куршавель. Результати обстеження були підтверджені у Німеччині, а німецькі медики поінформували про ці випадки МОЗ України, стверджують журналісти.

24 березня речниця прокуратури Києва Надія Максимець поінформувала, що слідчі запросили співробітників столичного приватного медцентру для надання пояснень з приводу можливого приховування позитивних результатів тестів на коронавірус.

Своєю чергою у медичному центрі Eurolab спростували приховування від МОЗ інформації про виявлення коронавірусу у своїх пацієнтів, проте не дали УНІАН коментарів з цього приводу.

Довідка УНІАН. За даними Центру громадського здоров’я МОЗ, станом на 10.00 26 березня в Україні зареєстровано 156 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, зокрема, у Києві — 34 випадки.

Водночас, за інформацією Кличка, станом на сьогоднішній ранок у столиці кількість хворих внаслідок інфікування коронавірусом становить 40 осіб.

Читайте також: