Супрун розкритикувала Ємця / фото УНІАН

Закупівлі тестів, захисних засобів для медиків необхідні, щоб протистояти коронавірусу.  Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила колишня очільниця МОЗ Уляна Супрун.

"Однак міністр охорони здоров’я Ілля Ємець під гучні заклики ввести надзвичайний стан свідомо залишає лікувальні заклади без критично важливих ресурсів і ліків", - стверджує вона.

За словами Супрун, причина полягає у відмові керівника Медичні закупівлі України порушувати закон і брати на посаду заступника генерального директора "довірену особу" Ємця. "Особу, яка засуджена за кримінальний злочин (крадіжку ікри в супермаркеті)", - заявляє колишня в.о. міністра охорони здоров'я.

Відео дня

Читайте такожСупрун пояснила, що таке справжня самоізоляція в умовах коронавірусу

Екс-глава МОЗ стверджує, що щоб проштовхнути свого протеже, Ємець вже третій тиждень блокує всі централізовані закупівлі медичних товарів і препаратів у країні, зокрема медичні вироби, необхідні для боротьби з COVID-19.

"І це все в час пандемії, карантину, нестачі ресурсів в лікарнях по всій країні, коли медики беззахисні перед хворобою, а ми не знаємо, скільки насправді людей хворіє, бо тести не проводяться", - обурюється Супрун.

Вона розповіла, що директор Державного підприємства "Медичні закупівлі" Арсен Жумаділов звернувся із заявою про вчинення кримінального правопорушення до ДБР. 

"Сам Ємець відреагував у найкращих традиціях уряду Азарова: - Звернувся до Нацполіції з проханням порушити Кримінальне провадження проти Арсена Жумаділова за нібито зловживання службовим становищем. - Доручив провести службове розслідування ситуації навколо ДП "Медзакупівлі України", - додала Супрун.

За її словами, в особистій розмові із Жумаділовим Ємець нібито сформулював свою поведінку так: "По-хорошему вы не захотели. Будет по-другому".

"Для мільйонів громадян України "по-другому" означає: знаходитися в заручниках у міністра, котрий зловживає службовим становищем, ставлячи під загрозу національну безпеку", - підсумувала колишня очільниця МОЗ.