Навчальний рік в Україні закінчиться 1 липня для всіх, окрім випускників / фото УНІАН

Навчальний рік в Україні закінчиться за планом - 1 липня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це брифінгу повідомила т.в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

“24 квітня - це дата, до якої ми будемо точно проводити навчання у закладах освіти у дистанційній формі”, - зазначила вона.

Відео дня

Читайте такожУ Міносвіти готові перенести ЗНО-2020 і вступну кампанію через карантин

За словами Мандзій, передбачені навесні канікули відбудуться, тому вчителям рекомендують у цей час не давати учням завдань.

“Відповідно до законодавства, навчальний рік в Україні закінчується 1 липня, якщо буде можливість продовжити навчання очно у школах у травні або в червні та опрацювати й узагальнити отриманий дистанційно матеріал… Якщо ми не будемо мати можливості повернутися в заклади освіти до червня, то на початку вересня буде можливість доопрацювати матеріал з усіма учнями... та надолужити пропущений матеріал… Навчальний рік закінчиться в Україні, як передбачено чинним законодавством, крім випускників 11 класу, бо він закінчиться тоді, коли вони отримують документ про освіту”, - сказала вона.

Мандзій зауважила, що для студентів закладів вищої освіти невипускних років навчальний рік також завершиться за планом.

"Екзаменаційно-залікові сесії університети зможуть провести дистанційно за графіком, затвердженим раніше. Обов'язкову аудиторну работу, яку студенти не можуть виконувати дистанційно, буде перенесено на наступний навчальний рік", - підкреслила Мандзій.

Водночас, за її словами, єдиний державний кваліфікаційний іспит та атестація тих осіб, які здобувають ступені доктора філософії, мистецтва або наук, дистанційно не проводитимуться.

Як повідомляв УНІАН, з 12 березня, за рішенням уряду, з метою запобігання розповсюдженню коронавірусу в Україні було запроваджено карантин для усіх закладів освіти.

25 березня Кабмін запровадив на всій території України режим надзвичайної ситуації і продовжив усі карантинні обмеження терміном на 30 днів – до 24 квітня.

Читайте також: