Хворі на коронавірус одесити повернулися з-за кордону / фото УНІАН

Інфіковані коронавірусом троє одеситів повернулися до України з Італії та Німеччини.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций.

Читайте такожСтало відомо, як збираються ховати померлих від коронавірусу киян

Відео дня

Посилаючись на інформацію департаменту охорони здоров'я ОДА, він зазначає, що інформація про них надійшла вчора ввечері.

«Двоє пацієнтів - подружжя - були госпіталізовані після повернення з Італії. У них з'явився кашель, слабкість і підвищена температура. ПЛР-тестування підтвердило наявність COVID-19», - повідомив Куций.

Ще один пацієнт госпіталізований в Одеську міську клінічну інфекційну лікарню. Цей чоловік повернувся до України з Берліна (Німеччина). Після появи відповідних симптомів він звернувся до медиків.

Куций стверджує, що в кожному випадку епідеміологи встановили коло контактних осіб та попередили їх про необхідність самоізоляції.

Як повідомила журналістам начальник відділу організації медичної допомоги дорослому населенню департаменту охорони здоров'я Одеської міської Ради Алла Калєєва, чоловік, який повернувся з Берліна, надійшов до інфекційної лікарні 17 березня з ознаками ГРВІ. Вже наступного дня він пішов додому на самоізоляцію, але 25 березня він повторно вступив до інфекційної лікарні з ознаками пневмонії.

«На сьогодні його стан оцінюється як середнього ступеня тяжкості», - повідомила Калєєва.

Подружжя звернулося до лікарні 18 березня: у жінки діагностували пневмонію, у чоловіка були ознаки ГРВІ. Жінка до 23 березня перебувала на лікуванні в лікарні, а її чоловік був на самоізоляції.

«23 березня жінка пішла додому, бо у чоловіка погіршилося самопочуття», - розповіла чиновниця. За її даними, у чоловіка немає пневмонії, і зараз його стан можна назвати задовільним.

Читайте такожЗаробітчанка з позитивним тестом на COVID-19 втекла з Олександрійської лікарні - ЗМІ

Вона зазначила, що безпосередньо в Одесі проводять тільки «швидке» тестування, на підставі якого можна ставити остаточний діагноз. Для ПЛР-досліджень аналізи досі відправляють до Києва.

За словами Калєєва, самопочуття першого виявленого інфікованого в Одесі - що прибув зі США молодого чоловіка - нині задовільне. Він перебуває на самоізоляції, і його запросили для проведення повторного дослідження, щоб переконатися в тому, що він вилікувався і не є переносником вірусу.

Як повідомляв УНІАН, 25 березня стало відомо, що в Одеському регіоні зареєстровано чотири випадки коронавірусу COVID-19, про три з яких вчора пізно ввечері повідомив голова Одеської ОДА Максим Куций. Зокрема, захворіли жінка (1965 р.н..), а також двоє чоловіків (1973-го і 1963 р.н..).

Читайте також: