REUTERS

Коронавірус може продовжувати існування на певних видах поверхонь від декількох годин до 5 днів.

Про це повідомляє прес-служба Центру громадського здоров’я МОЗ України.

«Коронавіруси можуть жити на поверхнях до 5 днів. Конкретні терміни залежать від типу поверхні, температури й вологості навколишнього середовища. Тому важливо дезінфікувати контактні поверхні - ручки дверей, поручні, предмети загального користування тощо», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 26 березня (онлайн)

Згідно з інфографікою, яку опублікував ЦГЗ у Facebook, коронавірус може існувати на міді (4 години), алюмінії (2-8 годин), картоні (1 день), нержавіючій сталі (2-3 дні), пластику (2-3 дні), деревині (4 дні), папері та склі (до 5 днів), кераміці (5 днів) та металі (5 днів).

«Щодня очищайте і дезінфікуйте поверхні, яких часто торкаються: дверні ручки, приліжкові тумбочки, каркаси ліжка та інші меблі для спальні. Використовуйте для цього звичайні побутові дезінфекційні засоби із 1% хлору. Принаймні один раз на день дезінфікуйте 1%-м розчином хлору ванну і унітаз», - наголошують у ЦГЗ.

Також зазначається, що одяг та білизну можна прати з порошком у пральній машині за температури 90 °C та ретельно висушувати.

Як повідомляв УНІАН, за даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 26 березня в Україні зареєстровано 156 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 5 летальних.