Ілюстрація / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що завтра, 27 березня, з Південної Кореї і Китаю прибудуть 200 тисяч ПЛР-тестів та інше медичне обладнання для боротьби з коронавірусом.

Про це глава держави повідомив під час відеозвернення на вітчизняних телеканалах.

«Вночі із Південної Кореї вилітає літак, який має доставити 100 тисяч тест-систем ПЛР. Завтра чекаємо прибуття з Китаю близько 200 тисяч спеціальних медичних респіраторів, захисні костюми для лікарів, 100 тисяч ПЛР-тестів, апарати штучної вентиляції легень, велику кількість масок для аптек», - сказав Зеленський.

Відео дня

Читайте такожУ Хмельницькому на зупинках громадського транспорту безкоштовно роздавали медичні маски (фото)

За словами президента, після повернення та відпочинку екіпажу літак знову полетить у Китай за наступною партією.

«І подальша доставка буде здійснюватися саме у такому режимі», - зазначив Зеленський.

Крім того, глава держави повідомив, що в Україні запущено виробництво багаторазових захисних костюмів, і вже через три доби буде готова перша партія.

«Сьогодні в регіони України буде відправлено 10 тисяч захисних респіраторів. Нами знайдено більше 5 мільйонів одноразових рукавичок, вночі їх доставлять в області разом з необхідними витратними матеріалами для апаратів ШВЛ та іншого медичного обладнання. В кожну обласну лабораторію розподілені необхідні реагенти для того, щоб здійснювати ПЛР-діагностику на місцях. Найкращі українські вірусологи консультують колег з обласних лабораторій як у відеорежимі, так і, безпосередньо відправляючись у регіони», - додав президент.

Читайте також: