МЗС просить громадян залишатися в країні перебування \ фото facebook.com/pg/DPSUkraine

У Міністерстві закордонних справ (МЗС) радять українцям за кордоном не купувати наявні в онлайн-системах квитки на літаки після 27 березня.

Читайте такожДодому з Канади летять ще 274 евакуйованих українці

Про це йдеться у роз'ясненнях МЗС щодо стрімкого погіршення пандемічної ситуації у світі та нових правил перетину кордону України. Зокрема, за повідомленням Міністерства інфраструктури України, всі літаки, які вилетіли 27 березня для здійснення рейсів, зможуть завершити рейси.

Відео дня

«МЗС звертається до всіх громадян України за кордоном, хто ще не придбав квитки або не встиг придбати квитки на дати вильоту до 27 березня включно, з проханням не купувати квитки, навіть якщо вони доступні на сайтах авіакомпаній, а розглянути можливість подовжити своє перебування в тій країні, де є така можливість», - радять дипломати.

Також у громадян залишається можливість в’їхати на територію України автомобільним транспортом або перейти кордон пішки на тих пунктах перетину, де це дозволено. Для побудови маршруту, українцям рекомендують скористатися картою на сайті Державної прикордонної служби України https://dpsu.gov.ua/ua/map

Окрім того, у МЗС пояснили, що робити, якщо було придбано квиток на рейс, що планувався на дати пізніше 27 березня.

«Для відшкодування вартості квитків на рейси, які не можуть бути здійснені через тимчасове припинення пасажирського сполучення з Україною, будь ласка, зверніться до відповідних авіакомпаній», - сказано у рекомендаціях.

При цьому у МЗС уточнили, чи розглядається можливість організації додаткових рейсів в Україну для тих, хто не встиг скористатись можливістю повернутись до 27 березня.

«У зв’язку зі стрімким поширенням коронавірусної інфекції в Україні можливість організації додаткових рейсів залежатиме виключно від епідемічної ситуації всередині країни та можливості МОЗ забезпечити належні карантинні заходи для всіх, хто прибуватиме такими рейсами», - йдеться у повідомленні.

У МЗС запевняють, що уряд докладатиме максимум зусиль, аби за першої можливості допомогти громадянам України повернутись додому.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.