На польсько-українському кордоні утворилася величезна черга з охочих повернутися в Україну.

Відео з чергою на пункті пропуску “Краковець – Корчова” опублікував у спільноті “Варта1” Ігор Мельник.

Читайте такожМЗС радить українцям за кордоном не купувати наявні в онлайн-системах квитки на літаки після 27 березня

Громадяни України чекають, коли їх впустять додому.

За словами очевидців, величезні черги на цьому пропускному пункті збираються щодня. Громадян України на кордоні відводять під навіс, оформляють, після чого залишають чекати автобусів.

Як повідомив журналіст Віталій Глагола у своємо Telegram, у неймовірній черзі на кордоні маски мають одиниці.

"Сьогодні останній день коли Україна запускає до себе своїх громадян. З опівночі пускати нікого не будуть, ці усі люди хочуть потрапити додому вчасно. Пункт пропуску Краківець прямо зараз. Але про будь-які заходи безпеки мова не йде, як ви можете бачити з цього відео. Маски мають одиниці, а про дотримання дистанції - самі бачите", - йдеться у підписі під відео журналіста Глаголи.

Як повідомляв УНІАН, Польща з метою запобігання розповсюдженню нового коронавірусу 15 березня закрила ряд пунктів пропуску на кордоні з Україною, пасажирське залізничне сполучення між Україною та Польщею повністю призупинено.

Нагадаємо, вчора, президент України Володимир Зеленський заявив про закриття державного кордону до кінця п'ятниці, 27 березня. Глава держави нагадав, що два тижні тому він закликав громадян терміново повернутися до України.

«Більшість, і я їм вдячний, зробила це самостійно. Інших, а це понад 80 тисяч українців - ми повернули додому літаками і потягами, а також автобусами. Та сьогодні ми вже не маємо часу чекати. Ми опинилися перед важким вибором між громадянами, які ще за кордоном, та безпекою 40 мільйонів громадян всередині країни. Наш обов'язок як держави - піклуватися про кожного українця, а про тих, хто не зможе повернутись у найближчі дні - подбають наші дипломатичні представництва та українські громади за кордоном", - зазначив президент.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 27 березня зафіксовано 218 випадків інфікування коронавірусом, з них 5 летальних, 4 людини одужали.

Читайте також: