У відомстві розповіли про забезпечення лікарень необхідним устаткуванням / фото УНІАН

У лікарнях, які приймають хворих на COVID-19 першими, є близько 350 апаратів штучної вентиляції легень, у перепрофільованих лікарнях - майже 3,5 тисячі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Читайте такожЛікар Комаровський пояснив, що у жодному разі не можна робити при підозрі на коронавірус (відео)

Відео дня

«Наразі апарати ШВЛ є в інфекційних відділеннях або інфекційних стаціонарах чи лікарнях, які будуть першими приймати хворих на коронавірусну хворобу. Таких апаратів близько 350. В подальшому відбудеться перепрофілювання закладів охорони здоров'я, в яких є відділення інтенсивної терапії, які при масовому надходженні хворих зможуть забезпечити надання медичної допомоги. Там є апарати ШВЛ - близько 3,5 тисяч. Також є апарати ШВЛ в операційних залах, які використовувались при проведенні планових операцій, які ми призупинили, і ці ШВЛ також можуть використовуватися при наданні медичної допомоги хворим на коронавірус», - розповів він.

За словами Ляшка, країна вживає заходів для закупівлі додаткових апаратів в інших країнах, а також отримує допомогу від великої кількість людей, які поставляють до лікарень по кілька апаратів.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 27 березня в Україні зафіксовано 218 випадків інфікування коронавірусом, з них 5 летальних: у Вінницькій області - 5 випадків, у Чернівецькій – 47 (1 померла), у Києві – 47, Київській – 32, Івано-Франківській – 24 (2 померли), Тернопільській – 25 (1 померла), Запорізькій – 8, Закарпатській - 1, Одеській – 4, Волинській – 2, Дніпропетровській – 3, Житомирській – 2 (1 померла), Львівській – 3, Рівненській - 9, Черкаській – 2, Донецькій – 2, Луганській – 1 та Херсонській – 1.

У Чернівецькій області зафіксовано чотири випадки одужання від коронавірусної хвороби, з яких три дорослих та одна дитина.

Читайте також: