Магазини в Італії / REUTERS

У Міністерстві охорони здоров'я планують дозволити частині продуктових ринків працювати під час карантину.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я - головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Читайте такожПоліція перевірятиме дотримання самоізоляції українцями, які повернулися з-за кордону

Відео дня

“Наразі ми також відпрацьовуємо питання продуктових ринків. Якщо ринки будуть дотримуватися санітарних норм, а також протиепідемічних заходів, то частина з них зможе працювати, але частина все ж таки буде закрита, оскільки велике скупчення людей одночасно біля продуктового лотка може призводити до інфікування людей, які перебувають на ринку", - заявив він.

За словами Ляшка, сьогодні це питання розглянуть на засіданні штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої коронавірусом, і головний санітарний лікар винесе окреме розпорядження про те, які саме продуктові ринки не повинні функціонувати під час карантину.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 27 березня в Україні зафіксовано 218 випадків інфікування коронавірусом, з них 5 летальних: у Вінницькій області - 5 випадків, у Чернівецькій – 47 (1 померла), у Києві – 47, Київській – 32, Івано-Франківській – 24 (2 померли), Тернопільській – 25 (1 померла), Запорізькій – 8, Закарпатській - 1, Одеській – 4, Волинській – 2, Дніпропетровській – 3, Житомирській – 2 (1 померла), Львівській – 3, Рівненській - 9, Черкаській – 2, Донецькій – 2, Луганській – 1 та Херсонській – 1.

У Чернівецькій області зафіксовано чотири випадки одужання від коронавірусної хвороби, з яких три дорослих та одна дитина.

Читайте також: