Українцям радять ходити пішки замість ліфта / Фото УНІАН

Мешканців багатоквартирних будинків на час карантину закликають ходити сходами і не користуватись ліфтами.

Про це йдеться в рекомендаціях Міністерства розвитку громад та територій України.

У разі потреби скористатися ліфтом рекомендується уникати дотику кнопок ліфтів та дверних ручок без рукавичок.

Відео дня

Також громадян закликають виходити з квартири лише у разі крайньої потреби, за межами помешкання за можливості користуватися масками, рукавичками, окулярами, уникати дотиків до обличчя, замовляти продукти та ліки онлайн, максимально уникати скупчення людей, не користуватися дитячими майданчиками та дезінфікувати особисті речі.

Читайте такожУ разі погіршення ситуації Київ посилюватиме обмежувальні заходи - Кличко

Крім того, наголошується, що дистанція між людьми має становити мінімум 1,5 метра. «Обмежте спілкування з людьми, які не проживають спільно з вами. Сьогодні є безліч каналів комунікації, які дозволяють працювати та спілкуватися дистанційно. Проводьте вечірки онлайн; на цей період посилюйте заходи, і за можливості дезінфікуйте поверх, на якому живете (мийте підлогу в коридорі, обробляйте дезінфектантом ручки дверей, перила сходів, кнопки ліфту тощо)», - йдеться в рекомендаціях.

Також українців закликають пускати в під’їзд лише знайомих людей. «Збільшилась кількість випадків шахрайства під приводом перевірки/дезінфекції у Києві», - підкреслили в міністерстві.

Читайте такожУ Вінниці частину пологового будинку закрили на карантин через коронавірус

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 27 березня зафіксовано 218 випадків інфікування коронавірусом, з них 5 летальних, 4 людини одужали.

Кабінет міністрів 25 березня продовжив загальнонаціональний карантин до 24 квітня, а також на місяць запровадив режим надзвичайної ситуації по всій країні.

Читайте також: