Ділки реалізовували онкопрепарати та експрес-тести через інтернет/ ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України блокували діяльність організованої групи, яка ввозила в країну неякісні ліки та підроблені експрес-тести для діагностики COVID-19.

Читайте такожПід Києвом виявили підпільний цех з виготовлення контрафактних антисептиків (фото)Як повідомили у прес-центрі СБУ, препарати онкологічної групи та фальшиві експрес-тести ділки доставляли в Україну з Туреччини поза митним контролем, приховуючи продукцію у контейнерах з одягом. Таке транспортування не дозволяло дотримуватись температурного режиму, що могло призвести до тяжких наслідків для здоров’я українських громадян, наголошується у повідомленні.

«Ділки реалізовували онкопрепарати та експрес-тести без будь-якої дозвільної документації через інтернет та особисто клієнтам. Продукцію вони зберігали в антисанітарних умовах у підвальному приміщенні в столиці», - поінформували у СБУ.

Відео дня

Під час слідчих дій за місцем зберігання контрабандного товару правоохоронці вилучили ліки і тести на майже 1 мільйон гривень. Правоохоронці встановлюють всіх осіб, причетних до протиправної діяльності, з метою притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Раніше УНІАН повідомляв, що дві країни відмовилися від неякісних експрес-тестів на коронавірус.

Читайте також: