Ілюстрація / REUTERS

У Верховній Раді пропонують дозволити для лікування коронавірусної інфекції COVID-19 використовувати незареєстровані в Україні лікарські засоби.

Відповідний проект закону зареєстровано в парламенті за номером 3268.

Серед авторів законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення лікування коронавірусної хвороби (COVID-19) – представники всіх фракцій, а також голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький (фракція «Слуга народу»).

Відео дня

Проектом закону пропонується надати можливість застосовувати для лікування лабораторно підтверджених випадків COVID-19 незареєстровані лікарські засоби, що рекомендовані для лікування коронавірусної хвороби офіційними органами Сполучених Штатів Америки, країн - членів Європейського Союзу, Великобританії, Швейцарської Конфедерації, Японії, Австралії, Канади, Китайської Народної Республіки та Держави Ізраїль.

Читайте такожНа Львівщині будуть масово тестувати населення на коронавірус

Крім того, пропонується дозволити лікування зареєстрованими лікарськими засобами за показаннями, що не зазначені в інструкції для медичного застосування, – за умови наявності доведеної ефективності щодо лікування COVID-19 у цих країнах.

Порядок призначення та застосування таких лікарських засобів у тижневий строк має встановити Міністерство охорони здоров'я України.

Серед іншого, документом передбачено затвердження протоколів клінічних досліджень лікарських засобів для лікування коронавірусної хвороби та суттєвих поправок до них у термін до 5 календарних днів, а також спрощення процедури державної реєстрації лікарських засобів для лікування COVID-19.

Читайте також: