Прикордонники і надалі пропускатимуть українців на власних авто / фото УНІАН

Без додаткового розпорядження уряду прикордонники не припинять пропускати в Україну співвітчизників, які прибувають на власних автомобілях або пішки.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, пише hromadske.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що до кінця дня 27 березня Україна закриє державний кордон, а про громадян України, які залишаться поза її межами, "будуть піклуватися дипломати".

Відео дня

Читайте такожКордон з людей і сумок: як сьогодні українці повертаються з Польщі (фоторепортаж)

"Треба дочекатися, чи буде якесь додаткове розпорядження уряду, яке буде встановлювати якісь нові обмеження, які можуть стосуватися державного кордону, але варто дослухатися до повідомлень, які озвучував міністр закордонних справ, який зазначав, що автомобільне сполучення не припинятиметься, а також люди зможуть прибувати в пішому порядку", - сказав речник ДПСУ.

Він додав, що тих, хто прибуває пішки, забезпечуватимуть автобусами. Демченко уточнив, що такі автобуси організовують разом з місцевими органами влади.

Нагадаємо, вчора, президент України Володимир Зеленський заявив про закриття державного кордону до кінця п'ятниці, 27 березня. Глава держави нагадав, що два тижні тому він закликав громадян терміново повернутися до України.

"Більшість, і я їм вдячний, зробила це самостійно. Інших, а це понад 80 тисяч українців - ми повернули додому літаками і потягами, а також автобусами. Та сьогодні ми вже не маємо часу чекати. Ми опинилися перед важким вибором між громадянами, які ще за кордоном, та безпекою 40 мільйонів громадян всередині країни. Наш обов'язок як держави - піклуватися про кожного українця, а про тих, хто не зможе повернутись у найближчі дні - подбають наші дипломатичні представництва та українські громади за кордоном", - зазначив президент.