У Києві пневмонію лікуватимуть у 5 закладах / УНІАН

У Києві пацієнтів з пневмонією прийматимуть міські лікарні №1, №3, №5, №6 та №8.

Про це йдеться в повідомленні Київської міської держадміністрації.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я Валентини Гінзбург, цей крок спрямований на впорядкування госпіталізації таких хворих.

Відео дня

«Зазвичай лікування пневмонії здійснювалося в будь-якій лікарні в терапевтичному або пульмонологічному відділеннях, де перебувають і інші категорії пацієнтів, зокрема, хронічні хворі. Враховуючи те, що зростання випадків цього захворювання відбувається в період спалаху грипу, а також, що коронавірусна інфекція здебільшого вражає легені, було прийнято рішення окреслити коло медичних закладів, які прийматимуть хворих на пневмонію», - пояснила вона.

Як зазначається, під час визначення переліку лікарень враховувались, насамперед, наявність достатнього кадрового потенціалу та відповідного обладнання, яке здатне врятувати життя у разі тяжкого перебігу хвороби.

Читайте такожРаді пропонують дозволити лікувати коронавірус засобами, що не зареєстровані в Україні

Також передбачена можливість консультування хворих на пневмонію, які перебувають у цих п'яти закладах, лікарями-інфекціоністами з Олександрівської клінічної лікарні Києва та Київської міської клінічної лікарні №4.

Крім того, пацієнтам, насамперед з тяжкими формами пневмонії, розпочнуть робити ПЛР-тестування на коронавірус.

«Такі заходи надають нам змогу, по-перше, посилити контроль над лікуванням пацієнтів з пневмонією. По-друге, убезпечити хронічних хворих, – наприклад, на цукровий діабет, гастроентерологічну патологію, – від перебування поряд з людиною, яка потенційно може виявитися інфікованою. Та, по-третє, знизити ризик захворювання для лікарів, які проявлятимуть особливу насторогу та використовуватимуть підсилені засоби захисту, лікуючи цю категорію хворих», - констатувала Гінзбург.

Читайте такожКличко розповів, де у Києві можна придбати медичні маски та антисептики

Як повідомляв УНІАН, на 27 березня кількість хворих внаслідок інфікування коронавірусом у Києві становить 55 осіб.

В Україні на сьогоднішній ранок зафіксовано 218 випадків інфікування коронавірусом, з них 5 летальних. Одужали 4 людини.

Читайте також: