Ілюстрація REUTERS

У місті Конотоп Сумської області призупинення діяльності одного з відділень центральної районної лікарні, в якому лежала померла пацієнтка, хвора на COVID-19

Про це пізно ввечері 27 березня повідомив офіційний сайт Сумської обласної державної адміністрації.

Згідно із повідомленням, рішення щодо призупинення діяльності одного з відділень комунального неприбуткового підприємства «Конотопська центральна районна лікарня ім. академіка Михайла Давидова» прийнято головним санітарним лікарем Сумської області. Відділення лікарні буде закрите до завершення протиепідемічних заходів.

Відео дня

Читайте такожУ Вінниці лікар онкодиспансеру заразився коронавірусом

«Проведення цих заходів забезпечене необхідними деззасобами. Встановлено медичний персонал, який перебував у безпосередньому контакті з хворою на COVID-19. Цим працівникам будуть проведені необхідні лабораторні дослідження», – йдеться на сайті ОДА.

При цьому в повідомленні уточняється, що решта медичних працівників інших відділень лікарні працюватимуть у штатному режимі та надаватимуть пацієнтам необхідну медичну допомогу.

Мешканцям м. Конотоп та Конотопського району рекомендовано суворо дотримуватись карантину.

Як повідомляв УНІАН, 76-річна жителька села Козацьке Сумської області, яка 25 березня померла в реанімації Конотопської ЦРЛ з підозрою на коронавірус, була місцевою знахаркою і приймала людей. Уже відомо, що в село, де проживала жінка, приїхали заробітчани з Польщі – від них, швидше за все, вона і могла заразитися. Після смерті пацієнтки встановили вже близько 70 людей, які контактували з нею. У померлої від коронавірусу пенсіонерки заразилися троє родичів – син, дочка та онук, в яких експрес-тести дали позитивний результат. У двох із них наявність COVID-19 пізніше було діагностовано лабораторно методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР).