Ілюстрація / REUTERS

На Чернігівщині село Комарівку Борзнянського району, де виявлено хворого на COVID-19, визнали осередком спалаху інфекційної хвороби.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Чернігівської ОДА, сьогодні голова Чернігівської облдержадміністрації Андрій Прокопенко провів позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для оперативного реагування на виявлення першого в області випадку COVID-19.

Читайте такожМОЗ: в Україні вже 8 смертей від коронавірусу

Відео дня

«Під час засідання ухвалено низку важливих рішень, зокрема, визнано населений пункт Комарівка Борзнянського району Чернігівської області осередком спалаху інфекційної хвороби», - говориться у повідомленні.

Крім того, голові Борзнянської РДА та голові Комарівської ОТГ доручено встановити на території населеного пункту особливий режим проведення протиепідемічних заходів, а також особливий режим в’їзду на територію карантину та виїзду з неї громадян і транспортних засобів із виставленням двох контрольно-пропускних пунктів.

«Ми не закриваємо населений пункт, ми встановлюємо особливий режим в’їзду та виїзду, щоб обмежити виїзд контактним особам та максимально мінімізувати поширення вірусу. Всі відповідальні служби діють у цілодобовому режимі, ними вживаються всі необхідні заходи реагування», – наголосив Прокопенко.

Також він звернувся до жителів Комарівки і прилеглих населених пунктів з проханням максимально перейти на режим самоізоляції, особливо, це стосується контактних осіб.

Також у прес-службі Чернігівської ОДА уточнили, що Борзнянська районна лікарня, в якій наразі лікується хворий, забезпечена препаратами та засобами медзахисту. Там є 3 апарати штучної вентиляції легенів та 2 наркозно-дихальні апарати.

За даними жителів Комарівки, місцевий пенсіонер нікуди не виїжджав, натомість до нього приїжджали гості. Перше коло контактних осіб налічує 85 людей, друге - понад 80.

Як повідомляв УНІАН, на Чернігівщині 27 березня підтверджено перший випадок інфікування коронавірусом. Вірус виявлено у 69-річного чоловіка, якого госпіталізували до лікарні з пневмонією.

Читайте також: