Не усіх хворих на коронавірус будуть госпіталізувати / УНІАН

Міністерство охорони здоров’я оновило стандарт надання медичної допомоги при короновірусній хворобі COVID-19.

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 29 березня (онлайн)

Про це повідомив під час брифінгу заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Відео дня

«Даний стандарт має ряд додатків, які стосуються алгоритмів виявлення коронавірусної хвороби, алгоритмів роботи екстреної медичної допомоги, епідеміологів, правил використання засобів індивідуального захисту, правил догляду за хворими в домашніх умовах, критерії для госпіталізації тяжких та середньої тяжкості випадків. Відсьогодні Україна буде працювати за новими стандартами медичної допомоги, які містять і певні рекомендації до лікування хворих», - сказав Ляшко.

За його словами, з новим стандартом можна ознайомитись на сайті МОЗ.

Він зазначив, що госпіталізувати до лікарень будуть хворих тяжкого та середнього ступеня, а всі інші будуть лікуватися в амбулаторних умовах під медико-санітарним спостереженням. «Для цього ми рекомендуємо посилити центри первинної медико-санітарної допомоги, долучити фахівців інших спеціальностей. Оскільки саме медик може прийняти рішення щодо критеріїв госпіталізації», - сказав Ляшко.

Нагадаємо, станом на ранок 29 березня в Україні налічується 418 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Дев'ять із них – смертельні. П'ятеро пацієнтів одужали.

Читайте також: