Медики Олександрівської лікарні / facebook.com/doc.antonenko

Головний лікар Олександрівської лікарні у Києві Людмила Антоненко просить українців припинити штурмувати інфекційне відділення з температурою 37 і без симптомів COVID-19.

Як написала вона на свої сторінці у Facebook, такі випадки відтягують на себе увагу лікарів, які борються за життя дійсно важких пацієнтів.

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 30 березня (онлайн)

Відео дня

При цьому деякі українці впадають в іншу крайність — сидять вдома на самолікуванні до критичного стану.

"Шановні! Хочу звернутись до вас із проханням — в цей нелегкий для кожного період, обрати золоту середину в поведінці. Адже частина пацієнтів готова штурмувати інфекційний корпус при температурі 37,0 без симптомів захворювання і вимагати постійної уваги лікарів, які зараз борються за життя дійсно важких пацієнтів, а інша крайність — пацієнти досиджуються вдома на самолікуванні до критичного стану", - наголосила Антоненко.

Лікар розповіла, що всього в інфекційному корпусі зараз перебуває 54 пацієнти з COVID-19 (14 з підозрою, 38 - позитивних, 4 в реанімації та 2 з них - на ЕКМО), двох вже виписали після лікування коронавірусу.

Як повідомлялося, станом на 22:00 29 березня в Україні було зафіксовано 475 лабораторно підтверджених випадків COVID-19.

Усього - 10 летальних випадків від COVID-19 в Україні. Загалом 6 людей вже одужали - повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в їхньому організмі.

Читайте також: