В Україні створено 567 медичних бригад, які будуть виїжджати для проведення тесту на коронавірус / фото УНІАН

Міністерство охорони здоров'я України закликає громадян повідомляти на гарячу лінію, якщо їм відмовляють у тестуванні на коронавірус COVID-19 .

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу.

"Ми отримуємо повідомлення від населення про те, що їм відмовляють у проведенні тестування. Я хочу звернутися до всіх медиків та громадян, які мають підстави для проведення тестування... Про кожну відмову в тестуванні, будь ласка, повідомляйте на гарячу лінію. Ми на національному та регіональному рівні зі спеціалістами будемо розглядати кожне таке звернення, щоб максимально забезпечити проведення тестувань всім, хто підпадає під алгоритм тестування", - заявив Ляшко.

Відео дня

Читайте такожКабмін посилює карантинні заходи через коронавірус

Він також нагадав, що створено 567 медичних бригад, які будуть виїжджати для проведення тесту на коронавірус.

"Моїм розпорядженням як голови з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації було дано доручення створити мобільні бригади. В кожній області, в кожному районі мобільні бригади створені для того, щоб забирати зразки для проведення тестування у вірусологічних лабораторіях методом ПЛР. Наразі таких бригад створено вже 567. Це саме ті бригади, які будуть виїжджати на місце дислокації пацієнта і забирати зразки. А потім логістичними шляхами передавати їх у лабораторії, які будуть проводити дослідження. Система організована, алгоритми працюють", - заявив Ляшко.

Як повідомляв УНІАН, станом на 10:00 30 березня в Україні зафіксовано 480 лабораторно підтверджених випадків зараження коронавірусом.

Читайте також: