Ілюстрація / REUTERS

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що 11 тисяч 449 українців очікують на евакуацію з різних країн світу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час онлайн-брифінгу в МЗС.

«На даний час кількість громадян, які очікують евакуацію з різних країн світу, складає 11 тисяч 449 осіб. Ця цифра динамічна, тому що хтось постійно евакуюється, а хтось навпаки змінює свою думку і вирішує евакуюватися, інформуючи про це посольство або консульство», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожВ Україну повернулися понад 100 тисяч громадян – МЗС

Кулеба закликав тих громадян України, які мають засоби для проживання в тій країні, де вони зараз перебувають, там і залишатися.

«Тому що подорож – це наражання себе на небезпеку. Ви не можете здійснити довготривалий переїзд, не торкаючись поверхонь, не спілкуюсь з людьми, і ви ніколи не знаєте, де у вас буде ризик зараження», - наголосив він.

Глава МЗС підкреслив, що зараз «критичний період», і «найближчі тижні будуть визначальними».

«З міркувань вашої ж безпеки бажано, щоб ви ці тижні, перебувати поки там, де ви знаходитись, це для вас особисто набагато безпечніший варіант», - переконаний Кулеба.

Як повідомляв УНІАН, за даними МЗС станом на 21:00 29 березня, в Україну за сприяння дипломатичних установ з початку евакуаційних заходів повернулися 144 тисяч 698 громадян.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.