Українці, що прилетіли із-за кордону, відмовляються від обсервації / Ілюстрація REUTERS

В міжнародному аеропорту «Бориспіль» близько 50 українців, які прилетіли з Катару, відмовляються від 14-денної обсервації.

Читайте такожБлизько 100 українців з Балі розмістили на обсервацію у київському готелі "Козацький"

Про це в коментарі УНІАН повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Зокрема, він нагадав, що у зв'язку з недопущенням поширення коронавірусу територією України уряд ухвалив рішення, відповідно до якого, українці, які повертаються з-за кордону, обов'язково мають пройти обсервацію протягом 14 днів.

«Вночі після 2:00 в аеропорт «Бориспіль» прилетіло два рейси з Дохи. На них знаходилося близько 350 людей, зокрема, до людей були доведені ці вимоги і рішення уряду, більша частина з них наразі вже поїхали до визначених місць обсервації. Однак, за останньої інформацією, близько 50 людей, які продовжують залишатися у «Борисполі» і відмовляються слідувати на обсервацію», - сказав Демченко.

Він додав, що наразі прикордонники і співробітники поліції переконують цих людей про необхідність обсервації.

«Та частина людей, яка поїхала, свідомо віднеслася до цього, і не заперечували, щоб їх направили до визначених місць обсервації», - сказав Демченко.

Як повідомляв УНІАН, 27 березня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба анонсував на вихідні повернення українців з-за кордону попри закриття пасажирського сполучення і, зокрема з Індонезії. За даними МЗС, на острові Балі в Індонезії застрягли 740 українців, які очікували на евакуацію «Катарськими авіалініями» до Катару для пересадки на літак української компанії SkyUp.

Сьогодні, 30 березня, речниця міністра оборони України Світлана Павловська повідомила, що близько 100 українців з Балі (Індонезія), які на вихідних прибули в Україну, розмістили на обсервацію у Києві в готелі «Козацький».

Раніше повідомлялось, що евакуйовані з В'єтнаму українці, які 29 березня прибули в аеропорт "Бориспіль", чинили спротив обсервації та намагалися силою прорватися з терміналу.

Читайте також: