Мер столиці звернувся до киян утриматися від пікніків і недотримання карантину / Фото: УНІАН

Міський голова Києва Віталій Кличко вкотре закликав жителів столиці осягнути реалії загрози розповсюдження коронавірусу і дотримуватися обмежувальних заходів, запроваджених містом та урядом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кличко заявив під час щоденного прес-брифінгу.

Читайте такожВ київському ботсаду перші магнолії: чи втрималися городяни від спокуси під час карантину (фоторепортаж)

Відео дня

«Є свідомі кияни, а є чимало тих, до кого не дійшло. Я не прошу і не рекомендую. Подумайте, нарешті, головою! Коли вас закликають обмежити контакти і залишатися вдома задля вашої ж безпеки, ви: компаніями вивалюєте на пікніки; ви влаштовуєте аншлаги на дитячих майданчиках; ви відмовляєтеся від обсервації, повернувшись літаками в умовах закритого повітряного простору! Ви смієтеся і не вірите! І чомусь думаєте, що пронесе», - наголосив він.

Мер зауважив, що у разі масштабного поширення коронавірусу, жодна система охорони здоров'я не впорається з тисячами хворих в лікарнях, і не тільки в Україні.

«Подивіться на Італію, де лікарі вирішують, кого рятувати, а кого ні…Подивіться й на інші країни, де домовини вивозять сотнями і спалюють без прощань і церемоній. Я говорю без перебільшень: якщо продовжаться ці вештання і тусовки, ці поїздки натовпами «на природу» - нас чекатиме велика катастрофа. З вини легковажних людей, які не дотримуються обмежень, які нехтують своєю безпекою і безпекою людей, які поруч», - сказав Кличко.

Він також підкреслив, що вірус вражає не тільки літніх людей. За його словами, у Києві вже два випадки захворювання дітей, також серед захворілих - чимало молодих людей, а деякі пацієнти - дещо старші за 30 років - перебувають у важкому стані.

«Я закликаю всіх! Припиніть перебувати в ілюзіях і осягніть реалії! Уберегти себе – це вберегти своїх близьких, коло свого спілкування, багатьох інших людей», - звернувся Кличко до киян.

Читайте такожПенсіонерів попереджають про випадки шахрайства, які почастішали під час карантину

Він повідомив, що лише за останню добу у місті підтверджено 20 випадків зараження коронавірусом. Загалом у столиці уже 102 особи мають підтверджений діагноз захворювання на COVID-19.

Серед тих, хто захворів протягом останньої доби, 11 жінок віком від 29 до 61 року і 9 чоловіків - від 25 до 70 років. Один пацієнт госпіталізований до клінічної лікарні № 4, троє – в міську лікарню № 9. Інші – лікуються вдома на самоізоляції, під контролем лікарів.

«З 20 нових випадків чотири - так звані «сімейні вогнища». Коли захворіли кілька членів родини», - додав мер.

Щодо кількості тих, хто захворів по районах столиці: Голосіївський район - 14 осіб, Дарницький - 13, Деснянський - 4, Дніпровський - 2, Оболонський - 6, Печерський - 27, Подільський - 5, Святошинський - 8, Солом'янский - 16, Шевченківський - 7.

За словами Кличка, з усіх офіційно зареєстрованих понад сотні випадків захворювання вже вилікувалися двоє киян.

Як повідомляв раніше УНІАН, позафракційна нардеп Ганна Скороход, в якої виявили коронавірус, робила тест ПЛР у приватній клініці, а перед цим експрес-тест показав негативний результат.

Читайте також: