Відео дивіться з 13:55

Карантин в Україні можуть скасувати після 28 днів без нових випадків захворювання, проте величезну роль відіграє те, як чинитимуть європейські країни.

Таку заяву зробив відомий лікар Євген Комаровський в інтерв'ю Аллі Клименко.

Читайте такожВ Україні частіше на COVID-19 хворіють жінки - МОЗ

"Наша країна – вона дуже залежна, на жаль, наші політики постійно оглядаються на європейців. Коли вони знімуть, тоді наші скажуть: "Ми теж не гірші, давайте скасуємо"...", – вважає він.

За словами Комаровського, медична наука говорить про те, що карантин можна спокійно скасовувати тоді, коли протягом 28 днів немає нових випадків захворювання.

"Сенс карантину в чому? Ми вже розуміємо всі чи ні? Умовно, вдерлася на територію країни нова хвороба. На неї потенційно можна захворіти. І, швидше за все, кожен житель країни з цим вірусом зустрінеться... Всі зустрінуться. 95%, а може, і більше відсотків, навіть не помітять цієї зустрічі, але 5% – захворіють. Якщо карантину не буде, то ці 5% захворіють одночасно протягом двох тижнів, і це будуть сотні тисяч людей. Якщо буде карантин – ці 100 тисяч будуть хворіти поступово, по 2-3 тисячі на день. І тоді у системи охорони здоров'я буде можливість їм допомогти", – резюмував він, наголосивши, що в цьому — завдання карантину.

Як повідомляв УНІАН, станом на 10:00 30 березня в Україні зафіксували 480 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

За минулу добу зафіксували 62 нові випадки зараження. Всього 11 летальних випадків, а 6 пацієнтів вже повністю одужали.

Читайте також: