Ілюстрація REUTERS

Громадяни України, які в ніч на 30 березня були евакуйовані рейсом із Дохи (Катар), написали заяву в поліцію про "незаконне відправлення на примусову обсервацію". Вони відмовляються їхати на обсервацію за власний кошт. 

Про це розповіла пасажирка літака Анастасія Почта, повідомляє hromadske.

Читайте такожАнглійський футболіст закликав фанатів сидіти вдома і слідом розбив авто у нетверезому вигляді (фото)

Відео дня

За її словами, зараз близько 30 пасажирів, які досі перебували на борту, залишають літак, бо авіакомпанія каже, що їхні дії незаконні й вони не можуть так довго бути в літаку. Врешті вони сіли в автобус.

Слід зазначити, що всіх пасажирів цього рейсу пропонували підписати документ про добровільну згоду на проведення обсервації. Зробивши це, пасажири мали підтвердити, що їх поінформували про обсервацію та відмовитися від спілкування із ЗМІ.

Ці документи, додала Анастасія Почта, дехто із пасажирів підписав, а частина відмовилася.

"Ми проти обсервації. Нас про це ніхто не попереджав і ми хочемо на самоізоляцію додому, як всі, хто раніше приїздив до нас. Ми згодні на карантин і самоізоляцію, але не обсервацію в жахливих умовах і нашим коштом. Нас навіть не попередили. Є безкоштовний готель, але там температура 12 градусів, комплексні обіди по 500 грн та іржава вода з кранів", – підсумувала вона.

Як повідомляв УНІАН, цієї ночі в аеропорт "Бориспіль" прилетіло два рейси з Дохи. Ними до України повернулися близько 350 людей, більша частина із пасажирів уже поїхала до визначених місць обсервації. Однак кілька десятків пасажирів відмовлялися залишати аеропорт.

Спротив обсервації раніше чинили також українці, які 29 березня повернулися з В'єтнаму. Вони намагалися силою прорватися з терміналу в аеропорту "Бориспіль".

Читайте також: