В Офісі президента розповіли про протидію поширенню коронавірусу / фото УНІАН

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив про намір української влади збільшити кількість ПЛР-тестів для виявлення коронавірусу в Україні до 1 мільйона.

Про це Єрмак повідомив у Facebook.

За його словами, українська влада продовжує забезпечувати країну всім необхідним для боротьби з коронавірусом.

Відео дня

Читайте такожВ Одесі для ПЛР-досліджень на коронавірус задіють протичумний інститут

Єрмак запевнив, що за останній тиждень в Україні суттєво збільшилась кількість лабораторних ПЛР-тестів для точної діагностики в усіх областях України.

«Це принципово важливо для виявлення коронавірусу та запобіганню його розповсюдження. З Китаю та Південної Кореї вже привезли 250 тисяч тест-систем. Розпочали вітчизняне виробництво, і медичні заклади вже отримали перші партії», - зауважив він.

«Загалом плануємо довести кількість ПЛР-тестів до 1 мільйона. Я вже не кажу про експрес-тести та різноманітне медичне обладнання. Цього тижня залучимо додаткові літаки, тож об’єми поставок з-за кордону суттєво збільшаться», - додав керівник Офісу президента.

Він нагадав, що сьогодні конкуренція за ці товари у світі шалена.

«Тому я дуже вдячний всім працівникам Офісу президента, урядовцям, дипломатам, місцевим чиновникам, головам міст та бізнесменам, які щодня важко працюють, аби придбати для нашої країни усе необхідне», - сказав Єрмак.

Він наголосив на важливості забезпечити лікарів та працівників інших ключових галузей всім необхідним, бо від них залежить захист життя і здоров’я українців. Тому, за його словам, протягом тижня з-за кордону доставлено 380 тисяч респіраторів, 45 тисяч захисних костюмів та інших захисних засобів.

«Нещодавно медичні маски були доставлені до військових шпиталів Києва, Харкова, Одеси, Дніпра та Львова. А за тиждень мільйони додаткових медичних масок будуть спрямовані не лише до лікарень та військових частин, а й до аптек країни. До того ж українські компанії розпочинають або збільшують виробництво різних засобів захисту», - додав керівник Офісу президента.

Він також повідомив, що окрім централізованих поставок, над забезпеченням потреб своїх міст і селищ працює місцева влада.

«Ми постійно відслідковуємо ситуацію в усіх регіонах та допомагаємо їм вирішувати проблеми. Наприклад, триває робота для недопущення значного зростання цін на продукти першої необхідності», - додав Єрмак.

Як повідомляв УНІАН, в Україну сьогодні, 30 березня, завезли ще 100 тисяч тестів для ПЛР-діагностики коронавірусу.

Станом на 10:00 30 березня в Україні зафіксовано 480 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них – 11 летальні.

Читайте також: