Степанов: МОЗ боротиметься з коронавірусом швидко та системно / фото УНІАН

Максим Степанов, якого сьогодні парламент призначив міністром охорони здоров’я, заявляє, що дії МОЗу у боротьбі з коронавірусом будуть швидкими та системними.

Про це йдеться у його зверненні, оприлюдненому у Telegram-каналі МОЗ "Коронавірус_інфо".

"Цей день закінчився, але насправді все тільки починається. Дякую за підтримку кожному, хто розуміє перед яким викликом стоїть Україна. Скажемо прямо: в країні - війна. І не тільки на Сході. Ми всі опинилися в епіцентрі бойових дій - ворог уже біля дверей. Буквально", - зауважив Степанов.

Відео дня

Він закликав подивитися на світову статистику про поширення коронавірусу. "Від моменту появи перших хворих на коронавірус і до позначки у 100 тисяч пройшло два місяці. А від 300 до 400 тисяч - усього лише три дні. Ще раз – три дні. І плюс 100 тисяч хворих людей. А сьогодні ми вже говоримо про більш ніж 760 тисяч інфікованих", - йдеться у зверненні.

Читайте такожВ Україні зафіксовано вже 548 випадків коронавірусу

Тож, наголосив Степанов, сьогодні політика відійшла на другий план, на першому - життя та здоров’я мільйонів людей. "Закликаю думати про це, а не про рейтинги, розбіжності та власні амбіції. Бо коронавірусу байдуже, хто його жертва - вчитель, шахтар чи народний депутат. Палата інфекційної лікарні рівняє усіх", - додав він.

За його словами, необхідно розраховувати лише на власні сили та свою армію - армію медиків, які "мають бути екіпіровані, захищені, організовані" і "зі зброєю - усім необхідним обладнанням та медикаментами".

"Дії МОЗу будуть швидкими та системними. І головне - я буду боротись за життя кожного українця. Не лише під час епідемії. Бо коронавірус пройде. А українська медицина має ще купу проблем, які чекають на вирішення. І ми їх вирішимо обов’язково. Всі права на помилки вже використані", - заявив Степанов.

Він додав, що в режимі онлайн інформуватиме про реальний стан речей.

"Тримаймося, самоізолюємось та зберігаємо здоровий глузд", - закликав глава МОЗ.

Як повідомляв УНІАН, 30 березня Верховна Рада призначила Максима Степанова на посаду міністра охорони здоров'я.

Читайте також: