У відомстві сподіваються на пощитивний сценарій пандемії в Україні / фото: УНІАН

У Міністерстві охорони здоров'я України заявили, що роблять все можливе, щоб пік захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19 пройти з поодинокими випадками.

Читайте такожУ Києві двоє хворих на коронавірус пацієнтів перебувають у вкрай тяжкому стані

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Відео дня

Відповідаючи на запитання про те, на який період в Україні очікується пік захворюваності, він сказав: “Ми не хочемо, щоб в Україні відбувся пік. Ми робимо все можливе, щоб не було пікового навантаження на систему охорони здоров’я”.

За словами Ляшка, для цього на випередження й були запроваджені карантинні заходи, які дозволяють розтягувати в часі кількість випадків коронавірусної хвороби.

“Ми маємо певні прогнози, коли саме ми можемо очікувати пік, але ми робимо все можливе, щоб цього піку або навантаження на систему охорони здоров'я не відбулося, і щоб ми його, за прикладом Японії, пройшли з поодинокими випадками, з якими спокійно буде справлятися наша система охорони здоров'я”, - наголосив заступник міністра.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 31 березня в Україні зафіксовано 549 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 13 летальних, 8 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 69 нових випадків коронавірусної хвороби.

Читайте також: