Ілюстрація REUTERS

Українські прикордонники виявили двох порушників режиму самоізоляції, якого раніше зобов'язалися дотримуватися.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

Двоє чоловіків намагалися виїхати до Росії через пункти пропуску "Юнаківка" та "Плетенівка".

Відео дня

"Двоє громадян України 1982 та 1964 років народження, які днями повернулися з-за кордону, учора знову з’явилися в пунктах пропуску. Зробили вони це всупереч взятим зобов’язанням, адже в’їжджаючи в Україну власноруч підписали згоди щодо обов’язкової самоізоляції. Порушники карантину знехтували своїми обіцянками та рушили на виїзд з країни, наражаючи на небезпеку себе та людей навколо", - розповіли у прикордонному відомстві.

Читайте такожНа кордоні 30 березня була найменша активність за період карантину - ДПСУ

Поліцейські склади на порушників адміністративні протоколи за статтею Адміністративного кодексу про порушення карантину. Їх подальшу долю вирішить суд.

У ДПСУ додали, що таких самих порушників прикордонники також виявляли 27 березня та 29 березня.

"Невпинно звертаємося до громадян із проханням залишатися вдома аби зменшити передачу інфекції і врятувати життя людей, зокрема ваших рідних та близьких людей! Шановні громадяни! вкотре нагадуємо, що за порушення правил з карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 17 до 34 тис. гривень", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: