Стало відомо, на яких умовах українців хочуть розміщувати в обсервації / REUTERS

Міністерство культури, молоді та спорту України спільно з Держтуризмом підготувало варіанти підготовки баз обсервації громадян України, які наразі повертаються із-за кордону. Обсервація має початись з 3 квітня.

Читайте такожТуриста з обсервації в київському готелі госпіталізували з підвищеною температурою

Про це у Faccebook повідомляє Управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації. Влада пропонує наступні варіанти розміщення людей:

Відео дня

– стандартне поселення 1–місне;

– покращене поселення 1–місне;

– VIP-поселення 1–місне;

– доплата за 1–місне додаткове місце (для сімейних пар);

– доплата за дітей 3– чи 4– місне поселення.

Зазначається, що вартість проживання має включати послуги трансферу від кордону до готелю,  забезпечення персоналу захисними засобами та проведення дезінфекції під час та після закінчення обсервації.

Визначено наступні умови поселення:

  • тривалість поселення – 14 днів;
  • орієнтовна вартість проживання – 3000-3500 грн за 14 діб;
  • одномісне поселення для тих, хто повертається індивідуально та 2–4 місні номери для сімейних пар чи сімей з дітьми;
  • індивідуальний санвузол у номері (бажано);
  • можливість забезпечення харчування в ланчбоксах та з одноразовим посудом – доставка в номер (вартість 3-разового харчування від 100 грн для економ варіанту та можливість вибору декількох варіантів);
  • згода персоналу на роботу в індивідуальному захисті.

Українці, що повертаються на батьківщину, мають завчасно оплатити послуги проживання через туристичних операторів.

Правила роботи закладів розміщення під час обсервації надасть МОЗ, а охорону приміщень та контроль за порядком забезпечить МВС.

Управління туризму та промоцій КМДА звернулось до керівників готелів з проханням невідкладно розглянути ці пропозиції та до 15:00 31 березня, і в разі прийняття позитивного рішення, внести свій заклад у спеціальну форму.

Зазначимо, станом на 13:00 31 березня згоду надати площі під обсервацію у вказаній формі надав лише один заклад – оздоровчий дитячий заклад «Зміна» на Київщині. При цьому, вартість проживання за 14 діб він визначає значно вище за 3500 тисячі гривень – вона стартує від 6300 грн за багатомістні номери.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів на засіданні ввечері 29 березня ухвалив рішення про обов’язкове дотримання режиму обсервації для тих українців, які повертаються з-за кордону.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.

Читайте також: