Єрмак розповів, як в ОП реагують на пов'язані із хворобою виклики / Фото: УНІАН

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак повідомив про два основні напрямки роботи президента і його офісу з протидії розповсюдженню коронавірусу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він поінформував під час брифінгу.

Читайте такожКоронавірус не зупиниться: лікар дала прогноз поширення інфекції

Відео дня

Говорячи про ситуацію в Україні з коронавірусом, Єрмак зазначив, що президент щодня особисто проводить наради в режимі відеоконференції штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

"Кожного дня ми маємо оперативну інформацію. Проходять ці брифінги у двох форматах: перший формат - з керівниками уряду, парламенту, відповідних міністерств й інший формат - за участі керівників обласних державних адміністрацій та мерів міст. Тобто, президент і Офіс президента кожного дня мають найоперативнішу, найостаннішу інформацію і реагують на будь-які зміни, питання, які виникають", - зазначив Єрмак.

Він додав, що робота концентрується на двох основних напрямках.

"Це забезпечення готовності нашої інфраструктури, наших від великих до маленьких містечок щодо тієї ситуації, якщо хтось з наших громадян починає хворіти. Щоб дуже оперативно можливо було перевірити, встановити діагноз. І якщо є підтвердження діагнозу саме коронавірусу, - надати всю необхідну медичну допомогу", - пояснив керівник ОП.

Говорячи про другий напрямок роботи, Єрмак нагадав, що протягом останніх тижнів тисячі громадян повернулися в Україну з інших держав.

«Повернулися і з міст, де сьогодні є осередки спалаху коронавірусу. Тому, безумовно, для влади є дуже важливим питання щодо обсервації цих людей і надання всього необхідного для того, щоб проконтролювати стан їхнього здоров'я. І якщо, не дай Боже, хтось з них має ознаки коронавірусу, - пройти тестування і теж забезпечити відповідне лікування», - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на 10.00 31 березня зафіксовано 549 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 13 летальних, 8 пацієнтів одужали.