У Конотопі від коронавірусу померла 59-річна жінка / фото pixabay.com

У Конотопі Сумської області зафіксували другу смерть від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Про це сьогодні на своїй сторінці у Facebook повідомив Конотопський міський голова Артем Семеніхін.

«В Конотопі сьогодні ще одна смерть від коронавірусу і додатково троє захворівших на цю недугу…», – написав посадовець.

Відео дня

Читайте такожВ Україні зафіксували 549 випадків коронавірусу (відео)

Цю інформацію також підтвердив в.о. директора Сумського обласного лабораторного центру Володимир Збаражський. За його інформацією, попередньо, 59-річна жінка, яка померла, заразилася в інфекційному відділенні Конотопської центральної районної лікарні, де вона лежала в одній палаті із 78-річною ворожкою із села Козацьке Конотопського району, яка померла 25 березня.

Тим часом Семеніхін через прямий ефір у Facebook запросив депутатів Конотопської міської ради прийти 1 квітня на позачергову сесію на стадіон «Локомотив».

«Я йду на зустріч вам і хочу, щоб ви мали всі умови для того, щоб зібратися і проголосувати. Я запрошую всіх вас завтра, о 10-й годині ранку до стадіону «Локомотив». І там прямо на трибунах ми будемо голосувати за порятунок мешканців міста Конотоп… Будемо дезінфікувати місто, будемо вживати заходів. Ми не повинні повторити сумний досвід району», – наголосив мер.

Сьогодні ж під час онлайн-брифінгу в Сумській облдержадміністрації начальник обласного управління охорони здоров’я Дмитро Кравцов повідомив, що, за оперативною інформацією, станом на 31 березня, за офіційною інформацією МОЗ та Сумської ОДА, в регіоні підтверджено 10 випадків захворювання на коронавірус. Із них 6 осіб – у Конотопському районі в тому числі один летальний випадок, 3 особи – у м. Суми, 1 особа – у м. Охтирка. Всього, починаючи з 10 березня, в області було зареєстровано 67 осіб з підозрою на COVID-19, у 40 людей діагноз був виключений. Коло контактних осіб тих, хто захворів, наразі становить 154.

Читайте також: