Ілюстрація / REUTERS

Понад 70% українців не заперечують проти можливого обмеження в’їзду та виїзду в окремі міста та області.

Про це йдеться у переданих УНІАН результатах опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

За даними опитування, думки українців щодо можливого введення надзвичайного стану в Україні розділилися: 49% - підтримали б таку ініціативу, 43% - ні.

Відео дня

При цьому, 83% підтримують можливу заборону на проведення масових заходів, страйків, мітингів в умовах надзвичайного стану в країні.

Крім того, 71% респондентів не заперечують проти можливого обмеження в’їзду та виїзду в окремі міста та області, 65% - можливого обмеження руху транспортних засобів та їх огляд, 58% - можливого оголошення комендантської години в містах.

Читайте такожАваков розповів, коли Україна повернеться до нормального життя

Водночас, стосовно можливого надання державі права примусово вилучати майно у юридичних та фізичних осіб в умовах надзвичайного стану абсолютна більшість (80%) проти таких заходів і лише 14% - підтримують.

Результати опитування свідчать, що 74% українців підтримують запровадження штрафів для людей за порушення карантину, а 19% - проти такої ініціативи.

***Опитування провела соціологічна група "Рейтинг" методом CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів у дві хвилі: перша - 25-27 березня, друга - 28-30 березня серед населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: перша хвиля - 1000 респондентів, друга хвиля - 1000 респондентів. Похибка репрезентативності дослідження: не більше 4%.

Читайте також: