У Києві за добу 25 осіб захворіли на коронавірус / фото УНІАН

У Києві за добу кількість хворих на COVID-19 зросла на 25 осіб і становить 132 особи.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міський голова столиці Віталій Кличко на прес-конференції, інформуючи про поточну ситуацію в Києві.

"Не хочу вас лякати, але динаміка розповсюдження вірусу в столиці невтішна. Кількість киян, які захворіли на COVID-19, за минулу добу збільшилася на 25 людей. Загалом у столиці 132 підтверджених випадки захворювання на коронавірус", - сказав Кличко.

Відео дня

Читайте такожВ Україні залишилася єдина область, де не зареєстрували коронавірус: всі підозри - негативні (карта)

За словами мера, з 25-ти нововиявлених хворих 12 - чоловіки віком від 23 до 71 року, 12 жінок – від 21 до 80 років і одна дитина – дівчинка, якій трохи більше року.

З 25 хворих госпіталізували 15 киян: 4 - в Олександрівську лікарню, 7 - в міську лікарню № 4, 3 - у лікарню № 9 і ще одного хворого - в клінічну лікарню№ 3.

Інші 10 хворих лікуються вдома, перебувають на самоізоляції, під контролем лікарів.

"Більше половини киян, у яких діагноз підтвердився за минулу добу, за межі України останнім часом не виїжджали. Тобто, були інфіковані в Україні. Це означає, що вірус розповзається і охоплює місто", - констатував Кличко.

Він висловив переконання, що міська влада вчасно запровадила обмежувальні заходи, попри те, що багатьом киянам це було не довподоби.

"Якби ми цього не зробили раніше і ще почекали б, сьогодні картина була б зовсім іншою. Усім «не вірю в загрозу - і це не про мене» скажу: спустіться на землю, припиніть вештатися містом, ігноруючи обмеження, які запроваджені, щоб вас врятувати!" - закликав Кличко.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на 10:00 1 квітня зафіксовано 669 випадків коронавірусної хвороби COVID-19. З них 17 летальних, 10 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 120 нових випадків.

Читайте також: