Ілюстрація / REUTERS

У Міністерстві охорони здоров'я розповіли, як відбувається моніторинг контактів ймовірних та підтверджених випадків COVID-19.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ у Facebook.

"Контактних осіб спостерігають протягом 14-ти днів від останнього незахищеного контакту. Контактним особам рекомендується обмежувати пересування та відвідування громадських місць", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожМайже половина українців виступають за можливе введення надзвичайного стану через коронавірус - опитування

Зазначається, що моніторинг структурними підрозділами закладів охорони здоров’я може здійснюватися через побутові візити, онлайн або телефоном, щоб перевірити наявність симптомів.

"Будь-яка контактна особа, яка захворіла і відповідає визначенню випадка COVID-19, є підозрілим випадком на наявність SARS-CoV-2 і повинна бути протестована. Контактні особи будь-яких нещодавно виявлених ймовірних або підтверджених випадків COVID-19 мають бути встановлені та підлягають моніторингу стану здоров’я", - додали у ЦГЗ.

Як повідомляв УНІАН, станом на 10:00 1 квітня в Україні 669 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 17 летальних, 10 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 120 нових випадків зараження коронавірусом.

Читайте також: