Двоє хворих на COVID-19 виявили на Полтавщині / фото УНІАН

У Полтавській області офіційно підтверджено два випадки інфікування коронавірусом.

Про це сьогодні заявив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

Читайте такожВ Україні розглядають запровадження більш жорсткого карантину вже з 6 квітня – ОП

Відео дня

За його словами, сьогодні в області зареєстровано другого пацієнта, інфікованого коронавірусом.

«Маємо вже два офіційно підтверджених випадки захворювання на коронавірус. Це 68-річна жителька Кременчука, яка перебуває в інфекційному боксі лікарні інтенсивного лікування «Кременчуцька» та її донька – у неї немає симптомів, але ПЛР-тест підтвердив коронавірус. На початку березня вона повернулася з Польщі. Саме доньку жінки можна вважати «нульовим пацієнтом» на Полтавщині. Наразі вона перебуває на самоізоляції», - заявив Синєгубов.

Мер Кременчука Віталій Малецький повідомив УНІАН, що при проходженні кілька днів тому тестів у тепер вже «нульового пацієнта» коронавірус виявлено не було. Проте у жінки взяли матеріал на аналіз і відправили до Києва, де сьогодні й було підтверджено хворобу.

«Зараз вона на самоізоляції. Хвороба протікає у легкій формі, але ми готуємося перевезти її до інфекційного відділення аби вона була під наглядом лікарів», - заявив Малецький.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 1 квітня зафіксовано 669 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 17 летальних, 10 пацієнтів одужали.

Читайте також: