REUTERS

У Греції через епідемію коронавірусу застрягло круїзне судно «EL.VENIZELOS», на борту якого перебувають майже 30 українських моряків.

Про це УНІАН повідомив прес-секретар благодійної організації «Фонд допомоги морякам «Ассоль» (Одеса) Андрій Шевченко, пославшись на заяву представника МОЗ Греції Сотіріса Ціодраса, зроблену 31 березня.

Читайте такожУ Сумах через відмову вдягати маску в магазині оштрафували покупця

Відео дня

«Зараження коронавірусом нового типу підтвердили медики у 20 пасажирів грецького круїзного судна «EL.VENIZELOS», яке пришвартоване в порту Пірея», - повідомив Шевченко.

За його даними, цей круїзний лайнер виконував рейс з Туреччини до іспанського міста Кадіс. Судно перервало маршрут у зв'язку з розвитком епідемії в Іспанії.

«З 22 березня судно стоїть на якорі в порту грецького міста Пірея, йому наказано не виходити в море», - повідомив Шевченко.

Відзначається, що воно перевозило з Туреччини до Іспанії фахівців, які повинні були взяти участь у роботах з реконструкції круїзного лайнера «Royal Caribbean». Однак через пандемію судно не змогло прибути в пункт призначення.

На лайнері на даний час перебувають 383 людини, у 33 з них - грецьке громадянство. Загалом на борту - люди з 13 країн світу, зокрема й числі турки, казахи, громадяни України (близько 30 осіб), Індонезії та інших країн. Судно стоїть на карантині. Проблеми з його постачанням вирішуються.

Як зазначив Шевченко, за інформацією рідних і близьких українських моряків, на початку карантину старшим за посадами на судні видали захисні маски, молодшим - лише антисептики.

За даними організації, поки що конкретнішої інформації про людей, які перебувають на судні, немає.